In prima samenwerking met Bouwbedrijf Boogert in Renesse is een mooi project gerealiseerd, waarbij het advies over het te gebruiken materiaal voor de dakbedekking opgevolgd werd. De engineering en samenwerking tussen Jan Bout en Danny van der Wekken en onze Portugese vaklieden klikte uitstekend.
Voor kleine probleempjes tijdens de uitvoering werden met elkaar telkens goede oplossingen gevonden.
In het ontwerp van het Zeehuis aan de Rampweg in Renesse stond een grijze dakbedekking in combinatie met houten doorlopende spanten in de gevel. In eerste instantie dacht men aan een zinken bekleding. Een dak van zink moet belucht worden, anders corrodeert het snel, met als gevolg noodzakelijke vervanging binnen de 20 jaar.
Een keuze voor FalZinc als dakbedekking
Corus, producent van KalZip, en De Felsfabriek adviseerden FalZinc te gebruiken. Het voordeel t.o.v. zink is dat er bij FalZinc geen beluchte onderconstructie noodzakelijk is. Voor de architect geeft dat een grotere vrijheid in het situeren van de vensters en de goten boven de puien. FalZinc kent, in tegenstelling met zink, geen rottingsverschijnselen bij een onbeluchte onderconstructie.
Langere banen uit één stuk met FalZinc
De voordelen van FalZinc, een aluminium beplating met een dun laagje zink aan de buitenzijde, zodat het niet te onderscheiden is van traditioneel zink, spraken Bouwbedrijf Boogert aan. FalZinc is licht en makkelijk te vervormen. Het lagere gewicht van het aluminium maakt ook mogelijk dat er langere banen van gemaakt en verwerkt kunnen worden. De lange banen op het grote dakvlak kunnen uit één stuk worden gefabriceerd en gemonteerd, hetgeen de kans op lekkage aanmerkelijk verkleind.